Mijn naam is Hans Vink, fotograaf langs de kust van Noordwijk. Naast mijn passie om mensen te fotograferen in een vervreemde setting (zie www.hansvink.nl) heb ik nog een passie, het fotograferen van de Noordwijkse Vuurtoren.

Iedere Noordwijker kent het wel; bij terugkomst van de vakantie eerst even langs de Vuurtoren en een rondje over de boulevard! Dat is ook wat ik doe. Ik fotografeer sinds 2006 en de weg naar het strand en de duinen was vanzelfsprekend, altijd langs de Noordwijkse Vuurtoren. Het verbaasde mij dat het op die plek altijd anders was. Elk dagdeel, jaargetijde of de projectie tijdens evenementen geeft de toren een andere sfeer. De uitdaging om de toren vast te leggen wordt elke dag groter. Mijn collectie bestaat nu uit ongeveer 450 foto's van de Vuurtoren van Noordwijk. Inmiddels is mijn archief dus zeer groot en komen er nog wekelijks nieuwe foto's bij.

Mijn foto's van de Vuurtoren hebben inmiddels een herkenbaar uiterlijk en in veel woonkamers is hij nu te vinden. Ook in het buitenland hangen er werken van mij (Duitsland, Tsjechië en Aruba). Uiteraard geeft mij dat als ''fotograaf'' een bijzonder gevoel, ik ben trots dat bereikt te hebben!

Je kunt via de webshop op deze website de Vuurtoren als afdruk bestellen.

Hans Vink

Noordwijk